Om Yrkes-SM

På Yrkes-SM har du möjlighet att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. En helt unik chans att få information och inspiration inför sitt framtida studie- och yrkesval. Du kan på nära håll följa när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titeln inom en rad olika yrken. Välkommen till Sveriges jobbigaste evenemang!

SVERIGES STÖRSTA YRKESEVENEMANG FÖR UNGA

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom olika yrken. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka evenemanget för att få möjligheten att titta, fråga och själva få prova på olika yrken.

Under Yrkes-SM kommer de bästa av de bästa tas ut till Yrkeslandslaget och får representera Sverige under kommande Yrkes-EM (EuroSkills) och Yrkes-VM (WorldSkills).

VARFÖR SKA JUST DINA ELEVER BESÖKA YRKES-SM?

Oavsett om dina elever går på mellanstadiet, högstadiet eller gymnasiet är det av stort värde för dem att besöka Yrkes-SM. Besöket kan på många sätt kopplas till läroplanen, och inte minst målet med att förse elever med underlag för att välja fortsatt utbildning.